Hur man tar bort ditt Playstation-konto

Hur man tar bort ditt Playstation-konto

Om du vill stoppa ditt Playstation-beroende för gott, är ett av de bästa sätten att göra det att helt radera ditt Playstation-konto.

Du kan ha provat andra saker för att avsluta ditt Playstation-beroende, som att ta bort spel eller ta bort profiler, och kanske inget av det fungerar.

Du kanske till och med har sökt på nätet för att hitta sätt att ta bort ditt Playstation-konto, men allt du hittade var hur du tar bort profiler – vilket är inte samma sak.

Från vår erfarenhet är det första och mest effektiva steget mot att stoppa ett spelberoende att helt radera ett konto så att du inte kan komma tillbaka när du känner suget.

I den här artikeln guidar vi dig genom processen för hur du tar bort ditt Playstation-konto så att du kan börja din resa mot ett beroendefritt liv.

Hur man tar bort ditt Playstation-konto – steg för steg

Processen att ta bort ditt Playstation-konto är ganska enkel, följ bara dessa steg.

 1. Gå till webbplatsen Playstation Support.
 2. I sökfältet mitt i mitten, skriv in ”Stäng konto” och tryck på enter.
 3. Därefter visas två sökresultat baserat på din sökning.
 4. Klicka på ”Hur stänger du ditt konto för Playstation Network”.
 5. Klicka på ”Kontakta oss” på nästa sida som öppnas. Observera att du behöver ditt inloggnings-ID och ditt online-ID för att stänga ditt konto i nästa steg.
 6. Efter att ha klickat på ”Kontakta oss”, kommer en hjälpsida att visas där du måste välja rätt kategori för din fråga. Du måste gå till Konto och säkerhet > Ändra online-ID och andra kontofrågor. Under den här fliken hittar du en lista med alternativ för att kontakta Playstation Stöd.

Välj livechatt

När du har valt Live Chat måste du ange några detaljer om dig själv och ditt konto, som ditt namn, PSN-sign- i ID och PSN Online ID.

Vad händer efter att du har raderat ditt Playstation-konto

När du har angett all information och chattagenten har hjälpt dig med kontostängning kan det ta upp till några dagar för Playstation att radera ditt konto.

Att radera ditt konto är en permanent sak, så det finns några saker du bör veta när du avslutar ditt konto:

 • Du vann’ inte kunna använda ditt kontos användar-ID om du bestämmer dig för att öppna ett nytt konto
 • Du förlorar åtkomst till allt innehåll du har köpt på det raderade kontot, samt pengarna i din plånbok
 • Du kommer också att förlora åtkomst till alla prenumerationer du har gjort på ditt konto.

Att stänga ditt konto är det första steget mot att övervinna ditt spelberoende. Nu när du inte har ett Playstation-konto längre, måste du hitta en hobby eller två för att ersätta tiden du har spenderat med att spela Playstation-spel.

Även om det är ett bra steg att ta bort ditt Playstation-konto, äger du också många spel som Fortnite, Minecraft, Genshin Impact och Roblox som du också vill ta bort dina konton för.

Om du behöver ytterligare hjälp med att övervinna ett spelberoende, kolla in Respawn vårt program för spelare, eller Reclaim – vårt program för familjer. Du kan också prata med en terapeut för tv-spelsberoende nära dig.

  1. När en agent blir tillgänglig, berätta för dem att du vill stänga ditt konto. Du kan behöva ange ytterligare information, men nu bör agenten guida dig genom processen.
  2. Ange din information och klicka på ”Begär chatt” . Du bör sedan gå in i ett virtuellt väntrum, så du kan behöva vänta några minuter innan en chattagent blir tillgänglig. OBS! Livechatt är endast öppen mellan 8:00 – 19:00 PT, så se till att du får tillgång till livechatt under den tidsperioden. Vissa regioner erbjuder inte heller livechatt chattalternativ, så du kan behöva ringa Playstations support.

Lämna ett svar

Du kanske också undrar

 • 15 Anledningar till att Folk Spelar Datorspel

 • 11 Positiva Effekter av Datorspel

 • De Negativa Effekterna av Datorspel – 10 Symtom

 • Fördelar och nackdelar med Datorspel – Allt du bör Veta

 • Vad är E-sport Betting? Allt du bör Veta!

 • Hur man tar bort ditt Minecraft-konto

 • Vad är Roblox? En komplett Guide

 • Så här tar du bort ditt Call of Duty (Activision)-konto

 • Så här tar du bort ditt Xbox Live-konto