7 mest beroendeframkallande mobilspel 2022

7 mest beroendeframkallande mobilspel 2022

Den här artikeln kommer att dela de sju mest beroendeframkallande mobilspelen att vara medveten om och vad som gör dem så beroendeframkallande.

Smarttelefoner revolutionerade spelindustrin. Du behöver inte längre en konsol eller dator för att spela tv-spel, utan de finns i stället tillgängliga i fickan.

Mobilspel är en av de största plattformarna för spel. Uppskattningar säger att det finns 2,2 miljarder mobilspelare globalt, vilket motsvarar ungefär 28 % av hela världens befolkning. En stor del av denna befolkning – upp till 1,4 miljarder – kommer från Kina.

Vi har sett stora spelfranchiser flytta in på området för mobilspel också – Call of Duty, PUBG, Pokemon och flera andra.

Mobilspel kan vara mycket beroendeframkallande. Tyvärr spenderar vissa människor för många timmar med att spela spel på sina telefoner på bekostnad av andra delar av livet. Prevalensstudier har funnit att mellan 1,96 % och 3 % av spelarna påverkas av spelstörningar och upp till 10 % löper risk att utveckla problem. Läs mer statistik för videospelsberoende.

Det mest beroendeframkallande mobilspel 2022

Garena Free Fire

Garena Free Fire är en strid royale-spelet utvecklades för mobila enheter först, vilket är ett lite ovanligt tillvägagångssätt i Battle Royale-spel.

2019 fick det ett pris för att vara det mest nedladdade spelet och det mest populära spelet i Google Play Butik, vilket kan ha berott på brist på alternativa Battle Royale-spel tillgängliga för nedladdning.

Men även när andra Battle Royale-spel kom till mobila enheter, stannade detta spel i toppen , med över 1 miljard nedladdningar i juli 2021.

Varför är Garena Free Fire beroendeframkallande?

Garena Free Fire är beroendeframkallande eftersom du kan tävla e mot andra människor samtidigt som du är vänlig mot din telefon när det gäller grafiska krav.

Den är tillgänglig för en bredare publik av spelare på grund av dess låga systemkrav samtidigt som den ger tillräckligt bra grafik för att vara rolig.

Det är också en enorm tidssänkning eftersom du måste stanna kvar i spelet i flera minuter, och ett spel kan ta upp till 30 minuter om du stannar i spelet sent.

Candy Crush Saga

Candy Crush Saga är ett av de spel som verkar så roliga att spela men ändå så ofarliga, men du tycker fortfarande att du spelar timmar och timmar utan att inse det.

Spelet erbjuder en snabb flykt från verkligheten, vilket kan hjälpa dig att ”lindra” tristess av att vänta på ett läkarbesök, vänta på att din buss ska komma, o r helt enkelt fördriva tiden hemma.

För vissa individer, deras Candy Crush missbruk är så extremt att att spela Candy Crush leder till betydande problem i deras liv. Till exempel, den här kvinnan förlorade sitt jobb och sin pojkvän för att hon spelade Candy Crush i 18 timmar om dagen eller mer.

Vi har förberett en guide om hur man slutar spela Candy Crush Saga för alltid.

Varför är Candy Crush Saga beroendeframkallande?

Candy Crush Saga erbjuder tre olika komponenter som gör det mycket beroendeframkallande:

 • Det ger en omedelbar flykt från verkligheten.
 • Det är roligt men samtidigt utmanande.
 • Det tilltalar casual gamers.

Eftersom spelet syftar till att locka vardagliga spelare spelar många personer över 35 detta spel.

PUBG Mobil

Nu till en av de största och vanligaste spelen vi stöter på när vi hanterar mobilspelberoende – PUBG Mobile.

Skapat av Tencent, PUBG Mobile är en av de mest nedladdade spelen i historien, som fick över en miljard nedladdningar. Den mindre brorsan till PUBG – eller Player Unknown’s Battlegrounds, släpptes först för PC men gjordes senare tillgänglig för konsoler och mobiler.

Det är en Battle Royale-spel där konceptet är att leva längre än de andra spelarna och överleva genom att plundra och hitta redskap för att utrusta dig själv för att överleva.

Varför är PUBG Mobile Addicting?

PUBG Mobile är gratis att spela, vilket innebär att spelare föredrar att spela spelets mobilversion istället för att köpa den fullständiga versionen.

För det andra är det en del av PUBG-varumärket, vilket i sig är en stor vädjan till alla spelare runt om i världen.

Det är också mycket konkurrenskraftigt, eftersom spelare rapporterar att de ”får adrenalinet” när de möter sina motståndare eller när de är en av de sista personer som överlevde i spelet.

Call of Duty: Mobil

Call of Duty: Mobile liknar PUBG Mobile på många sätt.

Det här spelet är ett Battle Royale-spel utvecklat för datorer och konsoler och senare släppt för mobila enheter.

Spelet är gratis att spela och lättillgängligt för spelare över hela världen. Även om spelet ”bara” har 300 miljoner nedladdningar från och med 2021, är det fortfarande ett av de mest beroendeframkallande mobilspelen som finns.

Varför är Call of Duty: Mobile beroendeframkallande?

Att vara en del av varumärket Call of Duty – en av de mest populära franchisingarna i spelbranschen – gör att spelet tilltalar en bred och lojal fanbas.

Det är helt gratis att spela och kan spelas av nästan alla, vilket ger spelarna chansen att smaka på spelet utan att behöva spendera extraordinära summor pengar.

Det är beroendeframkallande eftersom det har fartfylld action och tilltalar spelare med en lust att tävla. Spelet erbjuder en flykt från verkligheten när du är på språng, och det är lätt att spela det ena spelet efter det andra.

Clash of Clans

Clash of Clans annonserar på sociala medieplattformar som YouTube. Du kanske redan har sett en annons för det här spelet och undrat vad ilskan handlar om.

Förutom den kraftfulla marknadsföringskampanjen är Clash of Clans enormt beroendeframkallande. Det får spelare att komma tillbaka eftersom det erbjuder ett progressionssystem som är tänkt att hålla dig fast vid spelet.

Spelare bygger byar och attackerar varandra, vilket ger en känsla av socialisering till spelet.

Varför är Clash of Clans beroendeframkallande?

Clash of Clans låter dig använda din kreativitet. Du kan bygga en by precis som du vill ha den, vilket gör att du kan placera fällor och bygga försvar där du behöver dem strategiskt.

Det erbjuder också progression för spelare, så du kommer att få en känsla av tillfredsställelse när du når en ny nivå av framsteg. Och om du inte gillar att vänta på uppgraderingarna i spelet kan du också betala för dem.

Subway Surfers

Subway Surfers är ytterligare ett av dessa spel som verkar vara ofarliga men ändå enormt beroendeframkallande.

Ett av de största problemen med det här spelet är att det främst spelas av barn, men det erbjuder köp i spelet som lockar spelare att spendera pengar i spelet för att få några fördelar eller visuella uppdateringar.

Till exempel en mamma klagar över att hennes barn spenderade 250 USD på köp i spelet i detta spel, vilket är enormt problematiskt.

Varför är Subway Surfers beroendeframkallande?

Det erbjuder en tillfällig flykt från verkligheten och är ett enkelt spel att spela medan du inte har något annat.

Det är lätt att spendera timmar på att spela det här spelet, och när du väl inte kan gå över ett visst n nivå inne i spelet verkar det som en bra lösning att spendera pengar för att övervinna detta problem.

Pokemon Go

Låt oss slutligen nämna Pokémon Go, som också är en av mest nedladdade spelen globalt, med över en miljard nedladdningar över hela världen.

Nu härstammar populariteten för detta spel tillbaka till 2017 och 2018, men många folk spelar fortfarande det här spelet regelbundet.

Det erbjuder ett nytt koncept för att samla nya Pokémons med hjälp av din GPS, så åtminstone tvingar det spelare att gå medan du spelar spelet.

Varför är Pokemon Go beroendeframkallande?

Pokemon Go erbjuder ett helt nytt koncept för att spela spel, eftersom det tvingar dig att röra på dig runt medan du samlar pokemon i spelet.

Ju mer du samlar, desto bättre är du och desto mer spelare kan du slå.

 

Lämna ett svar

Du kanske också undrar

 • 15 Anledningar till att Folk Spelar Datorspel

 • 11 Positiva Effekter av Datorspel

 • De Negativa Effekterna av Datorspel – 10 Symtom

 • Fördelar och nackdelar med Datorspel – Allt du bör Veta

 • Vad är E-sport Betting? Allt du bör Veta!

 • Hur man tar bort ditt Minecraft-konto

 • Vad är Roblox? En komplett Guide

 • Så här tar du bort ditt Call of Duty (Activision)-konto

 • Så här tar du bort ditt Xbox Live-konto