15 Anledningar till att Folk Spelar Datorspel

sony 2619483 1280

Människor i alla åldrar spelar tv, video-och datorspel av många olika anledningar. Datorspel har ett syfte och alla spelar av en anledning. Att identifiera din motivation att spela kan vara till hjälp för att upprätthålla måttlighet eller flytta din önskan till andra aktiviteter.

Oavsett om du själv är en spelare, en orolig förälder, eller en professionell som är intresserad av att lära dig mer om spelvärlden, den här artikeln är för dig.

Varför människor spelar datorspel

Nya upplevelser att upptäcka

Nyhet eller variation håller livet intressant, roligt och engagerande. TV-spel ger dig möjlighet att göra något nytt. Med över 1 miljon spel där ute finns det oändliga mängder av nya spelupplevelser.

Du kan spela ett MMORPG-spel som World of Warcraft och uppleva nyheter med varje territorium du upptäcker. Du kan bilda grupper, få vänner, slutföra uppdrag och skaffa föremål. Alla dessa upplevelser kan vara nya.

Du kan spela ett Multiplayer Online Battle Arena-spel (MOBA) som League of Legends och uppleva nyhet med varje karaktär du spelar. Till skillnad från World of Warcraft spelar spelare i League of Legends i samma miljö eller kartlägger varje spel. Det finns några kosmetiska förändringar beroende på säsong, men det är för det mesta samma. Nyheten kommer med att spela olika karaktärer. Från och med augusti 2020 finns det 150 karaktärer eller mästare i League of Legends. Det är mycket nytt.

Rollspel (RPG) är spel som låter dig skapa och utveckla en karaktär. Spel som Skyrim och Diablo-spelen är RPGs där du kan uppleva nyhet i själva spelet och genom varje karaktär du gör. Du kan spela hela spelet Skyrim med en karaktär och sedan använda en helt annan och få en annan upplevelse.

Kompetens eller behärskning

Kompetens består av att känna behärskning och kontroll över något. Många datorspel kräver skicklighet för att spela bra. I spel som Overwatch eller Valorant tävlar spelare mot varandra i realtid. Din reaktionshastighet, kartmedvetenhet, sikte, landning av skicklighetsskott, undvikande av skicklighetsskott, jordbruk och övergripande spelkunskap är alla färdigheter som kräver en viss nivå av behärskning för att spela bra och vinna matcher.

Spelare kommer att spela samma spel i tusentals timmar eftersom de vill behärska sina färdigheter. När det kommer till de 150 mästarna på League of Legends har många spelat i över 10 000 timmar. En karta. En mästare. Ett spel. Alla med drivkraften att bli bättre och förbättra sin rang eller ställning i spelet. Människor älskar strävan efter att behärska och tv-spel är ett bra sätt att sträva efter det.

TV-spel erbjuder en säker plats där du kan förbättra dina färdigheter och bli bättre på något. Vissa datorspel har ett högt skicklighetstak – hög svårighetsgrad för att bli mästerliga. Men samma spel hjälper också nybörjare att engagera sig genom att ge dem positiv förstärkning för de små bra saker de gör. Även om de är dåliga finns det naturliga motiv i spel för att få dem att komma tillbaka för mer. De får belöningar ju mer de spelar. Och ju mer de spelar, desto duktigare blir de.

Utforskning och frihet

Spel som Rust, Ark , eller World of Warcraft ger spelare möjligheten att ströva fritt i en digital värld. Du kan göra nästan vad som helst i dessa virtuella världar. Vi kan utforska externa eller interna miljöer.

Genom uppdrag och mål är spel utformade för att hjälpa dig att utforska. Du behöver inte göra uppdragen, men du kan. Du har möjlighet att bara utforska världen och göra vad du vill utan regler eller gränser. Fallout-spelen möjliggör miljöutforskning. De är öppna världar med mål att fullfölja. Att utforska de virtuella miljöerna är spännande eftersom du aldrig vet vad du kommer att upptäcka.

RPG:er låter dig ta på dig vilken identitet du vill. Du kan vara en självsäker, stark krigare online men känna dig blyg och svag i verkligheten. Datorspel ger dig en chans att utforska vilken identitet du vill. Om du är en kvinna i verkligheten kan du uttrycka dig som en man på nätet. Om du är osäker på vad som identifierar dig kan du utforska olika kön och roller online genom spel.

En uppskattad sak med tv-spel är anonymitet. Onlinespel kan ge dig utrymme att vara dig själv och utforska olika personligheter i en säker miljö utan att någon känner dig i den fysiska världen. Detta ger spelare tröst i att fritt kunna utforska tankar och känslor som de kanske inte känner sig bekväma med att göra någon annanstans.

Risktagande

Det finns tre huvudtyper av risker i videospel: konkurrenskraftiga, quest- och sociala.

Konkurrensrisk

Spel som League of Legends, Fortnite och Rainbow 6: Siege är spel som kräver en viss nivå av skicklighet för att göra bra ifrån sig. Du kan spela säkert eller riskfyllt. Det finns spänning och viss fara, inte verklig fara, men virtuell fara ju mer riskfylld du spelar. Risken är att du kan förlora spelet eller matchen, vilket resulterar i en förlust av din rang.

Spelrisk

Det finns risker i spelet från berättelsedrivna eller karaktärsdrivna spel som Witcher och Fallout. Du har något som liknar en moralspårare. Hur du interagerar med stadsborna eller karaktärer i spelet avgör om de kommer att vara vänliga eller fientliga. Om du är snäll och gör positiva handlingar kommer du att få belöningar, om inte kan du få problem.

Social risk

Det finns risker med hur du spelar och interagerar med andra i realtid. Spel som låter dig spela i en öppen värld som World of Warcraft låter dig interagera med andra i realtid och det finns risker i hur du umgås. Du kan slumpmässigt slå någon i spelet utan anledning och det kan få en dålig konsekvens. Eller så kan du bli vän med andra.

Du kan raida, eller invadera en annan spelares struktur, i spel som Rust och Ark. Du slåss med andra och riskerar att förlora dina föremål. Du kan få en vän och arbeta tillsammans för en gemensam sak. Du kan hugga en vän i ryggen och ta alla deras grejer. Alla dessa sociala interaktioner på nätet är riskabla.

En säker plats att misslyckas

Datorspel ger dig också en säker plats att misslyckas. Du kan säkert ta så många risker du vill. Om du dör medan du försöker slå en motståndare börjar du helt enkelt om. Om du inte vinner tävlingsmatchen spelar du en till. Om du har en dålig interaktion med en annan spelare kan du prata med någon annan. Spelare har en mycket säkrare plats att misslyckas på online än i den fysiska världen. Att misslyckas är bra!

Det är hälsosamt att lära sig att misslyckas bra. Vi kan misslyckas och ge upp eller så kan vi lära oss av våra misstag och förbättra oss. Misslyckande är en del av vår mänskliga erfarenhet. Om vi ​​inte lär oss någon nivå av motståndskraft eller sätt att börja om, kommer vi att lida. Att misslyckas och försöka igen i videospel kan vara en bra färdighet att överföra till den fysiska världen.

Tävling

Spel som Valorant, League of Legends, Counter Strike: Global Offensive och Dota 2 är alla 5v5 konkurrenskraftiga videospel. Ditt lag arbetar tillsammans för att ta mål och slå det andra laget. Det finns mycket skicklighet och kommunikation involverad i konkurrenskraftiga videospel.

Varje konkurrenskraftigt videospel kräver hand-öga-koordination, snabba reflexer, snabbt beslutsfattande och strategi. Dessa färdigheter tar tid att utveckla och de kan växa över tiden. Spelare kan spela Dota 2 i flera år och ändå förbättras varje gång de spelar.

Många spelare vill bli proffs. De vill vara med i ett professionellt spellag och göra spel till sin karriär. Villan att vinna och tävla finns hos många av oss. Videospel erbjuder ett alternativ för konkurrens på hög nivå om sport inte är din grej.

Inkomst och karriär

Människor gör spelkarriär till en karriär genom eSport och streaming.

Streaming

Steaming är när någon spelar ett videospel live som andra kan se online. Tyler ”Ninja” Blevins är en professionell streamer känd för att spela Fortnite. Han tjänade 17 miljoner dollar 2019 och har sponsoravtal med Red Bull och Adidas.

Esport

Det finns riktiga pengar att tjäna i e-sport. Det finns nästan 50 eSports-spel och varje spel har ett par handfulla olika lag beroende på spel. Esporter hade en total intäkt på över 492 miljoner dollar 2016. Prispotten för 2019 års världsmästerskap i Dota 2 var 34 330 068 $.

Professionsproblem

Professionellt spelande låter kul, men det kan vara problematiskt. Ex-proffsspelaren Jian ”Uzi” Zihao gick i pension vid 23 år gammal på grund av hälsoproblem. Slitaget på hans kropp från åren av intensivt spelande tvingade honom att dra sig tillbaka från sitt eSports-lag.

Med spel som en potentiell karriär spelar miljontals barn och tonåringar och försöker bli nästa spelstjärna. Det är extremt svårt att spela i ett eSport-lag eller försörja sig på streaming.

Bygg och skapa

Människor är designade för att bygga och skapa. Vi bygger genom våra karriärer och relationer. Det är givande att lägga tid och energi på ett projekt och se resultatet. Spel som Minecraft, Ark och Rust låter spelare bygga och skapa.

Innan internet lekte barn med byggstenar. De byggde torn, slott och strukturer med hjälp av sin fantasi. Nu har barnen Minecraft – virtuella byggstenar. Barn kan skapa utarbetade torn, slott och alla strukturer de kan tänka sig eller lära sig från YouTube.

Spelare kan också bygga en karaktär. RPG:er ger spelare en chans att bygga sin karaktär med föremål och förmågor för att bli starkare. Spelare tillbringar mycket tid med sina spelkaraktärer och känner mycket stolthet över vad de gjorde.

Bygga relationer

Relationer är svåra. Det är läskigt att träffas och utveckla personliga relationer. Onlinespel ger människor friheten att prata med och lära känna människor i en säker miljö.

Discord är en kommunikationsplattform som tillåter spelare att prata med varandra medan de spelar. Det är i princip en bättre version av Skype. Det är enklare än någonsin att spela ett konkurrenskraftigt Rainbow 6: Siege-spel med dina vänner eller utforska exotiska världar i The Elder’s Scroll through Discord.

Spela datorspel med vänner och människor du inte känner liknar att uppleva något roligt tillsammans i den fysiska världen. Att spela tv-spel med andra är en sammanhållande upplevelse. Du känner dig närmare personerna du spelar med eftersom du delar ett gemensamt mål. Ni arbetar alla tillsammans för att vinna matchen, hitta bytet eller besegra chefen.

Avkoppling

Många datorspel är snabba och intensiva men många är lugna och avkopplande. När världen omkring oss är upptagen, kaotisk och stressig är det trevligt att fördjupa dig i ett fängslande, avkopplande videospel. Spel som Firewatch, Tetris Effect och Untitled Goose Game är roliga och avkopplande. Spel som låter dig utforska en öppen värld som Zelda, Ark och Skyrim kan också vara avkopplande. Det finns action i dessa spel, men att utforska den öppna världen kan vara avkopplande.

Om människor vill lindra stress kan det vara ett bra ställe att spela tv-spel.

Spänning

Med datorspel kan du uppleva spänning och fara allt från din stols säkerhet. Du kan spela spel som ger dig möjlighet att göra saker du aldrig skulle kunna göra i verkligheten. Slåss mot ett nmonster, flyg på en gigantisk örn eller utför extrema uppdrag i ett lag. Okej, så du kan gå med i militären och vara med i ett lag. Men många videospel tillåter oss att uppleva saker som vi aldrig skulle kunna göra i den fysiska världen.

Om vårt verkliga liv är tråkigt, vanligt, enkelt eller monotont, låter ett spännande tv-spel fantastiskt. Under hela din dag eller vecka kanske du inte känner någon nivå av spänning, men när du hoppar i en League of Legends-match känner du adrenalinet strömma genom kroppen.

Många vuxna kan hamna i hjulspår och saknar spänning. Depression och trötthet kan sätta in när det inte finns någon spänning i våra liv. Många människor spelar tv-spel eftersom det är ett enkelt sätt att uppleva spänning.

Eskapism

Eskapism är en primär motivation för många att spela tv-spel. Oavsett ålder upplever vi alla stress och svårigheter. Hur klarar du av dina föräldrars skilsmässa? Hur reagerar du när du känner dig ledsen, orolig eller arg? Hur hanterar du en närståendes död? TV-spel är vanliga sätt att undkomma problem.

Spel kan användas för att fly från människor och/eller situationer.

Om vi ​​är i ett förhållande som vi inte kan komma ifrån, är att fly in i ett tv-spel ett sätt att komma undan. Om vi ​​har utmaningar med vår make, barn, vänner, chef eller kollegor, kan stressen vara hög. Om det inte finns några sätt att ändra dessa negativa interaktioner, är det mycket önskvärt att fly till något roligt, som ett tv-spel.

Det finns många utmaningar i världen. När världen omkring oss är överväldigande vill vi ha en flykt. När det känns att vi inte kan kontrollera våra liv under denna pandemi är det lättande att hoppa in i en säker virtuell värld. Kanske försöker vi komma bort från skol- eller arbetsproblem. Eller så känner du att du inte har riktning i ditt liv. Hur som helst, kan flykt in i ett videospel lindra situationsproblem.

Autonomi eller oberoende

En stor del om onlinespel är att vara fri och göra dina egna val. För dem som inte känner att de har mycket självständighet i den fysiska världen är videospel ett bra ställe att vara på.

Om någons familj kontrollerar eller missbrukar kan videospel ge den personen makt, kontroll, och mening. De har en anledning att spela eftersom de måste slutföra uppdraget, hjälpa en vän eller skaffa bättre föremål.

Folk kan vara fria att vara sig själva i tv-spel där de är fria från påverkan eller riktningen från andra. Barn som känner att de är kontrollerade hela tiden kan dras till spel för att känna sig oberoende. Vuxna kan dra till spel om de känner att de inte har kontroll över sitt arbete eller hemliv.

Mätbara framsteg

Folk gillar att utvecklas. Det känns fantastiskt att jobba hårt med något och se positiva resultat och tv-spel erbjuder fantastiska sätt att göra framsteg. Varje datosrpel spårar dina framsteg och ger dig positiv förstärkning när du slutför något.

Spel är roligt

Det säger sig självt att videospel är roligt. Detta beror på många idéer som utforskas i den här artikeln. Men de är också roliga på grund av belöningar. Spelare får konsekventa och planerade belöningar för att bygga en karaktär eller besegra en boss – de vet att de kommer att få erfarenhet eller ett föremål. Spelare kommer också att få variabla belöningar.

Variabla belöningar är belöningar som ges slumpmässigt. Spelare kan besegra en boss och få ett extremt sällsynt föremål. De vet att de kommer att få ett föremål av något slag när chefen är besegrad, men inte en sällsynt sådan. När de får ett extremt sällsynt föremål känns det riktigt bra. Det får den spelaren att vilja besegra en annan chef för att uppleva samma nöje. Men chansen att få en annan sällsynt sak är extremt låg.

Variabel belöning är samma mekaniker i spelautomater och hasardspel. Du kommer inte få jackpotten varje gång, men då och då kommer du att göra det. Variabel belöning är det som får folk att komma tillbaka till kasinon och är en liknande upplevelse för spel. Vilket är beroendeframkallande…

Slutsats

Den här listan ger en inblick i motivationen bakom att spela tv-spel . Anledningarna till att människor spelar tv-spel är inte dåliga. Orsakerna är helt enkelt behov och önskemål som tv-spel försöker fylla.

Spel kan vara problematiskt om vi endast går till tv-spel för att fylla dessa behov. Majoriteten av spelare har ett sunt förhållande till spel. Med över 64 % som spelar videospel kämpar bara omkring 3 % med spelproblem.

Denna lista är ett sätt att bättre förstå spelaren i ditt liv. Jag uppmuntrar dig att utforska anledningarna till varför spelaren i ditt liv spelar. Försök att få förståelse, inte att döma.

Om du ser att videospel orsakar problem i en väns eller närståendes liv, prata med dem om det. Var snäll, empatisk och icke-dömande. Det finns en anledning till att någon har ett spelproblem. Låt oss försöka lära oss deras perspektiv och hjälpa dem att komma till en hälsosammare plats där de vill vara.

Lämna ett svar

Du kanske också undrar

  • 11 Positiva Effekter av Datorspel

  • De Negativa Effekterna av Datorspel – 10 Symtom

  • Fördelar och nackdelar med Datorspel – Allt du bör Veta

  • Vad är E-sport Betting? Allt du bör Veta!

  • Hur man tar bort ditt Minecraft-konto

  • Vad är Roblox? En komplett Guide

  • Så här tar du bort ditt Call of Duty (Activision)-konto

  • Så här tar du bort ditt Xbox Live-konto

  • Hur man tar bort ditt Candy Crush-konto