Varför du borde lära dig programmering

Varför du borde lära dig programmering

Introduktion

Under 2019 är programmeringskunskaper efterfrågade. Enligt CNBC-artikeln, ”The 20 Best Jobs in America in 2019”, är Software Engineering det 10:e bästa jobbet med en mediangrundlön på $104 000 per år. Dessutom innehåller den här listan ett antal andra jobb där programmeringskunskaper skulle vara extremt fördelaktiga, om inte ett specifikt krav. Det översta jobbet som anges är Data Engineer. Det är helt rimligt att förvänta sig att programmeringskunskaper skulle hjälpa dig att få en roll inom detta område. I den här artikeln kommer vi att gå över några av de många anledningarna till varför du bör lära dig programmering och hur det kan förändra ditt liv. Det kan vara genom att skaffa en ny karriär eller helt enkelt bygga några coola saker att visa upp för dina vänner. Vi kommer att prata om pengar och sätten på vilka kodningsfärdigheter kan tillämpas inom olika områden. Vi kommer också att prata om hur att få dessa kompetenser faktiskt kan hjälpa dig att utvecklas som person i en allt mer digital värld.

Pengar

Det är ett oundvikligt faktum: löner är superviktigt. De flesta vill veta att varje tid de investerar i att lära sig nya färdigheter kommer att löna sig i framtiden.

Som nämnts ovan är några av de mest eftertraktade färdigheterna i dagens värld programmeringsrelaterade. Från enkla skript till att bygga mjukvara som kommer att tänja på gränserna för vetenskapen som vi känner den – se Katie Boumans fantastiska svarthålsbildprogram – tekniken blir allt mer inneboende i själva samhällets struktur. Och kod är det som driver det hela. Så det kanske inte kommer som en överraskning att företag kommer att betala massor av pengar för att få in fantastiska utvecklare i sina team.

Här är lite statistik om mjukvarulöner för att få dig entusiastisk över dina framtidsutsikter.

Enligt payscale.com får mjukvaruingenjörer på nybörjarnivå dessa löner i följande amerikanska städer:

New York, New York – 96 200 USD per år.

San Francisco, Kalifornien – 112 368 USD per år.

Austin, Texas – 79 154 USD per år.

Kom ihåg: Det är viktigt att göra din egen research innan du fattar några beslut.

Kontrollera ditt eget öde

Tvärtemot vad många tror, ​​behöver du ingen examen i datavetenskap för att vara programmerare.Det finns väldigt få krav för att komma igång; bara en dator och en internetanslutning. Med dessa två saker kan du börja lära dig och ta onlinekurser på nolltid. Dessutom finns det många gratis programmering resurser som kommer med övningsproblem. Detta öppnar upp ett antal möjligheter för den blivande programmeraren. Även om avlönade programvaruutveckling jobb ibland är bättre när det gäller pengar, anställningstrygghet och förmåner, finns det många andra möjliga vägar. med sin egen unika dragningskraft. Jag ska prata om några av dessa nedan.

Frilansande

Om du vill arbeta för dig själv, välj dina egna kunder och till och med bestämma när du ska gå upp ur sängen, kan det här vara något för dig. Det finns olika tjänster på webben som hjälper till med denna livsstil, såsom Upwork, Codementor och Freelancer. Om du inte vill använda någon av dessa webbplatser kan du uppvakta dina egna kunder och bygga relationer och kontakter inom branschen. Många stora teknikföretag började på det här sättet – med bara ett par personer som arbetade för sig själva för att bygga sin dröm.

Starta ditt eget onlineföretag

Har du inget intresse av att bli mjukvaruingenjör? Än sen då! Du kan fortfarande utnyttja dina programmeringskunskaper för att bygga upp ditt eget företag, oavsett om det är inom e-handel, privat konsultverksamhet, konstruktion eller… vad som helst!

Utveckla nya färdigheter

Att lära sig koda är mer än bara att lära sig koda. Det är faktiskt att lära sig att tänka analytiskt, bryta ner problem, designa lösningar och massor av andra saker. Om du till exempel arbetar med andra i ett projekt, kommer du att lära dig samarbetsförmåga. Om du bygger en komplex mjukvara eller ett datorprogram som du vill skicka till andra, kommer du att lära dig kommunikationsförmåga, eftersom du måste se till att dokumentera det så bra som möjligt.

Att lära sig koda handlar inte bara om att sätta ord på en skärm i en viss ordning; det handlar om att förändra ditt sätt att tänka på saker och ting. Och den typen av kompetens är värdefull inom alla områden av det moderna livet. Lär dig inte populära programmeringsspråk eftersom alla andra gör det. Välj vad du vill lära dig!

Oändliga möjligheter

Att lära sig koda öppnar upp en värld av spännande möjligheter, oavsett om du bestämmer dig för att lära dig webbutveckling, spelutveckling eller Android. När du har lärt dig grunderna kan du bygga videospel, webbplatser, stationära applikationer och mobilappar. Du kan skapa skrapor som trålar igenom webbinnehåll och samlar in data. Du kan bygga visualiseringsprogram, som kan ta stora mängder otillgänglig information och presentera den på ett tydligt sätt. Vill du bygga en ond artificiell intelligens utrustad med maskininlärning, förslava mänskligheten och så småningom ta över det kända universum? Varför inte? Du kan göra det också (kanske).

En annan rolig och kreativ sak som är möjlig med kodningsförmåga är generativ konst. Det här är konsten som skapas genom att rita pixlar på skärmen baserat på någon sorts algoritm. Jag stötte på en webbplats för inte så länge sedan som tar tre värden – dag, månad och år – och använder dem i en matematisk ekvation för att skapa en bild. Du kan se ett exempel på detta här. Coolt, eller hur? Du kan också bidra till projekt med öppen källkod. Detta är programvara som är byggd under en speciell licens och tillgänglig för fri användning i alla andra program. Det är ofta en laginsats och ett bra sätt att få vänner och vara en del av något mycket större än bara dig själv. Det finns massor av projekt där ute just nu som väntar på din input.

Det här är några bra exempel på saker du kan göra med kod, men ärligt talat skrapar de knappt på ytan. Det enda sättet du kan börja utforska de otaliga möjligheterna är att lägga händerna på tangentbordet och komma igång.

Slutsats

Vi har tittat på några anledningar till varför du bör lära dig programmering. Vi har pratat om löneutsikterna, förmågan att kontrollera ditt eget öde, dess fördelar med att hjälpa till att utveckla andra färdigheter och alla coola och kreativa möjligheter det ger. Dessutom blir det viktigare för våra liv varje dag. Vi lever i en digital värld, och detta kommer bara att bli sannare med tiden. Om du börjar utveckla dessa färdigheter nu, kan du försöka rida på vågen istället för att bäras hjälplöst med den. Resurserna finns där ute och du kan börja idag.

Lämna ett svar

Du kanske också undrar

  • En Kort Introduktion till Programmering – En Guide

  • Hur lång tid det tar att lära sig koda?

  • Hur man lär sig koda – Hur blir man en programmerare?

  • Vad är Objektorienterad Programmering? Förklarat!

  • Vad Används Kodning till? Förklarat!

  • 15 tips vad du kan göra med kodningsfärdigheter!

  • Varför är Kodning Viktigt? Allt du bör Veta!