Vad du ska Leta Efter i en Speldator? Tips & Råd

keyboard 4759502 1280

Ditt val av speldator kan ha stor betydelse för både njutning och framgång så det är viktigt att fatta rätt beslut. I synnerhet måste du välja mellan en bärbar dator eller en stationär speldator, men du måste också ta hänsyn till ett antal andra problem, som att se till att du har tillräckligt med RAM och se till att du väljer rätt operativsystem för din behov.

Läs vidare för en uppdelning av de olika sakerna att leta efter när du köper en speldator.

Esport kan fungera inte bara som en form av underhållning, utan också som ett värdefullt utbildningsverktyg och till och med, potentiellt, en livskraftig karriär, men du kommer att behöva rätt speldator för att få ut det mesta av spelandet. Detta kommer naturligtvis att kräva att du gör en del research, samtidigt som du tar hänsyn till dina krav, personliga preferenser och budget.

I den här artikeln undersöker vi de olika sakerna du måste hålla utkik efter när du väljer din speldator.

Skrivbord vs. Laptop för gaming

Det första beslutet att ta när det gäller att hitta en esports-dator är valet mellan en stationär eller bärbar dator. Eftersom båda har fördelar och nackdelar kommer ditt val av speldator till stor del att bero på personliga preferenser.

Stationär dator

Stationära datorer ger ett antal viktiga fördelar, som ofta gör dem till standardvalet för seriösa spelare. Till exempel tenderar de att vara lättare att uppgradera med tiden än en bärbar dator och de är också lättare att hålla svala, vilket är en stor fördel när det kommer till prestanda, speciellt på mer krävande spel med höga systemkrav.

Med en stationär dator har du möjlighet att enkelt lägga till en spelskärm och ett tangentbord, som båda kan hjälpa dig i ditt spelande. De största nackdelarna är dock att en stationär dator måste vara ansluten hela tiden och vanligtvis måste stanna på en plats, vilket hindrar dig från att ta med din dator till e-sportevenemang.

Bärbar dator

Å andra sidan föredrar vissa spelare att köpa en dyrare gaminglaptop och detta har också betydande fördelar. Den största fördelen här är bärbarheten vilket innebär att du inte kommer att sitta fast på ett ställe. Istället får du friheten att röra dig i ditt hem eller i skolan och kan till och med ta med din dator till e-sportevenemang eller lagträffar.

Med det sagt, om du jämför en avancerad bärbar dator med en avancerad stationär dator kan alternativet för bärbar dator bli dyrare. Det kan också vara svårare att kyla en bärbar dator tillräckligt, på grund av det begränsade utrymmet som finns tillgängligt, vilket innebär att en bärbar dator, när det gäller ren prestanda, faktiskt kan lida i jämförelse med en stationär dator med samma specifikationer.

Andra viktiga överväganden

Bortsett från frågan om du ska välja en stationär eller bärbar dator finns det ett antal andra saker att ta hänsyn till när du försöker hitta din idealiska esport-dator.

RAM-minne

En av de andra övervägandena med en speldator är hur mycket RAM-minne man ska ha. Moderna datorer kommer vanligtvis att erbjuda 4 GB, 8 GB, 16 GB eller 32 GB RAM, men avancerade modeller kan erbjuda 64 GB eller till och med 128 GB.

Enligt standarden för en moderna esport-datorer ses 4 GB vanligtvis som för lite, såvida du inte tänker spela enbart äldre spel. 8GB-alternativet ses vanligtvis som minimum för speländamål, men många populära spel kommer nu att rekommendera 16GB, vilket betyder att det kan vara det perfekta alternativet när man balanserar prestanda med budget. Om du vill köpa en PC med ett öga på framtiden kan en dator med 32 GB RAM vara det bästa valet.

Det är värt att notera att RAM är relativt enkelt att uppgradera senare. Av denna anledning, om du inte är fast besluten att köpa den mest framtidssäkra datorn som möjligt, kommer de högre alternativen med 64 GB eller 128 GB sannolikt att vara överdrivet.

Operativsystem

För de allra flesta esportspelare kommer det bästa operativsystemet för en speldator att vara den senaste versionen av Microsoft Windows. Det är inte bara det överlägset mest använda operativsystemet, utan det är också alternativet som ger minst problem när det gäller kompatibilitet, vilket innebär ett bredare utbud av spel att spela.

Utbudet av spel tillgängliga på andra operativsystem, som macOS eller Chrome OS, är jämförelsevis litet, och även om Linux har en växande community av spelare, tack vare de olika titlarna som finns tillgängliga på operativsystemet via Steam, är det fortfarande mycket långt efter Microsofts erbjudande när det gäller alternativ. Med det sagt är den stora fördelen med Linux att det är ett gratis operativsystem med öppen källkod, medan Windows är kommersiellt.

Slutgiltiga tankar

När du letar efter en esport-dator måste du bestämma dig för om du vill ha portabiliteten som erbjuds från en bärbar dator eller tillförlitligheten och prestanda som är förknippad med en stationär dator. Utöver det måste du också se till att du har tillräckligt med RAM-minne för att klara de spel du vill spela och du kommer troligen att vilja välja en PC som kör Microsoft Windows.

Lämna ett svar

Du kanske också undrar

  • Optimala värdtjänster för att driva din blogg till framgång

  • Vad är en datorkomponent?

  • iPhone och dataskydd: Hur man hanterar Personuppgifter och Integritet

  • 15 Anledningar till att Folk Spelar Datorspel

  • 11 Positiva Effekter av Datorspel

  • De Negativa Effekterna av Datorspel – 10 Symtom

  • Fördelar och nackdelar med Datorspel – Allt du bör Veta

  • Vad är E-sport Betting? Allt du bör Veta!

  • Hur man tar bort ditt Minecraft-konto